Connect with us

Kitchen

Fengxi Primary School / MINAX Architects

Published

on

There is an impassable boundary between physical buildings and free space in a high-density city. Under the principle of efficiency first, the using function often takes precedence over spatial interest and the two seem not to achieve symbiosis. The same goes for school buildings, where economic use of land is strictly regulated, resulting in the similarity of buildings. After the fundamental teaching units and auxiliary functions are laid out, space for free activities can no longer form a complete and continuous expression. The site is divided by buildings, in which the scale of the public space is in sharp contrast to the concentrated playing field. Buildings have little uniqueness and a clear narrative; thus, it’s easy to fall into a set of paradigms. On this basis, the school urgently needs new strategies to form new expressions and visions.

Source Here: archdaily.com

Kitchen

Floricultura Flowerbar / AR Arquitetos

Published

on

Flowerbar is a pop-up flower shop in the Jardins district.

Source: archdaily.com

Continue Reading

Kitchen

Sugi House / Condon Scott Architects

Published

on

It was on a Japanese ski trip that the owners of this Wanaka house came to appreciate the efficiency of small spaces. Staying in a compact two-bedroom vacation home in the mountains, they saw that a small, carefully designed house could be comfortable and pleasant to live in. Based in Singapore, the family of five took annual trips to Wanaka, usually staying with extended family in an existing four bedroom house on this lakeside site. The idea for Sugi House was conceived to allow for a degree of separation on their trips.

Original Article: archdaily.com

Continue Reading

Kitchen

Norfolk Burleigh Heads
 Residential Building / Koichi Takada Architects

Published

on

Drawing inspiration from local Norfolk pines, the latest mixed-use residential project by Koichi Takada Architects is a sculptural and sympathetic addition to its coastal location in Burleigh Heads (Queensland, Australia). The organic, overlapping architectural curves and linear screening form the basis for this responsive building with passive design principles at play.

Source: archdaily.com

Continue Reading

Trending

AggroNews.com