Connect with us

Kitchen

Großweikersdorf Community Center / Smartvoll

Published

on

The donut effect” – a familiar occurrence in Austrian communities. It slowly draws traffic away from town centers via local suppliers on the periphery, leaving the center to die out. Our new community center, however, is fighting back against the donut effect. Developed out of the row of houses at the main square, this new heart of the village opens up as an inviting and welcoming gesture. Citizens and visitors alike will not only feel welcome but also feel encouraged to make use of the building. A strong symmetry to the main square adds gravitas and meaning to the self-evident gathering place. The rotation of the structure and the resulting opening of the site, along with the orientation of the main entrance onto the main square, expresses an ultimate gesture of welcome. encouraging visitors to explore and discover.

Source: archdaily.com

Kitchen

Floricultura Flowerbar / AR Arquitetos

Published

on

Flowerbar is a pop-up flower shop in the Jardins district.

Source: archdaily.com

Continue Reading

Kitchen

Sugi House / Condon Scott Architects

Published

on

It was on a Japanese ski trip that the owners of this Wanaka house came to appreciate the efficiency of small spaces. Staying in a compact two-bedroom vacation home in the mountains, they saw that a small, carefully designed house could be comfortable and pleasant to live in. Based in Singapore, the family of five took annual trips to Wanaka, usually staying with extended family in an existing four bedroom house on this lakeside site. The idea for Sugi House was conceived to allow for a degree of separation on their trips.

Original Article: archdaily.com

Continue Reading

Kitchen

Norfolk Burleigh Heads
 Residential Building / Koichi Takada Architects

Published

on

Drawing inspiration from local Norfolk pines, the latest mixed-use residential project by Koichi Takada Architects is a sculptural and sympathetic addition to its coastal location in Burleigh Heads (Queensland, Australia). The organic, overlapping architectural curves and linear screening form the basis for this responsive building with passive design principles at play.

Source: archdaily.com

Continue Reading

Trending

AggroNews.com