Connect with us

Kitchen

How Can Buildings Benefit the Environment? Join the Build for Life 2021 Conference, November 15-17

Published

on

Seeking to actively respond to the climate-related challenges of the 21st century, VELUX’s sustainability strategy includes a series of measurable steps towards positive change as we focus on how buildings can help solve global challenges with sustainable solutions and practical actions. One of these steps is Build for Life, a pioneering, multidisciplinary initiative launched in 2021 to help connect people and the planet through better building design.

Source: archdaily.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kitchen

Nonggang Forest Park Visitor Center / Origin Architect

Published

on

Nonggang Forest Park is located in the typical karst landscape and dense virgin forest by the border of Guangxi. The local climate is hot and humid, and there are many eucalyptus trees around it. 

Original Post: archdaily.com

Continue Reading

Kitchen

Limestone House / John Wardle Architects

Published

on

A house that can generate, capture and provide everything it needs on site. A house that minimises its environmental impact beyond the site. This was our client’s ambition, while also creating a generous and delightful living environment. An outer shell of Mt Gambier limestone is carved away to create several carefully orchestrated window apertures. Those on the street are aligned to achieve light but control privacy and solar ingress into the bedrooms. Larger openings on the north elevation allow for ingress of sun and sky views. The largest aperture is a central, shaded courtyard that draws in natural light, ventilation and the winter sun into the heart of the house. The setting includes a planted pond in which sits a timber lined study. Everything is set around this calm and contemplative centre, but with views and links outward to a lush surrounding garden. 

Article: archdaily.com

Continue Reading

Kitchen

LÂM’s Home / AD+studio

Published

on

Located in a small alley near a primary school, the house was mainly used as a lunchtime retreat of a mom and a daughter, as their house was far away from school and workplace. Not emphasizing the importance of daily use, the mother prioritized the comfort and enjoyment of her little girl who just got into first grade. The design was inspired by a ‘tree house’ of children: the ‘foot’ and ‘branches’ were the structural frame bearing the floors as well as enhancing the structure along the walls, the ‘crown’ was of open communal spaces and the ‘house’ was the private rooms settling on the ‘branches’.

Original Article: archdaily.com

Continue Reading

Trending

AggroNews.com