Connect with us

Kitchen

Karangahake House / MAKE Architects

Published

on

Enveloped by dense native forest-covered mountain ranges, through the last bridge towards a small East Coast town on New Zealand’s North Island, the Karangahake House sits on the edge of a plateau that rolls off into a steep valley below. Surrounded by 3600 views of neighbouring farmlands, it is completely secluded with endless green plains and big blue skies. Orientation was key to maximize Northern views of nearby ranges and Mt Te Aroha (Love Mountain) across historical gold-mining gorge and Eastern views down to a winding river. Meticulous spatial design created vignettes to crucial scenic moments of these surroundings, with a specific client request to capture the Western setting sun behind Mt Karangahake, enjoyed right from the dinner table.

Source Here: archdaily.com

Kitchen

Floricultura Flowerbar / AR Arquitetos

Published

on

Flowerbar is a pop-up flower shop in the Jardins district.

Source: archdaily.com

Continue Reading

Kitchen

Sugi House / Condon Scott Architects

Published

on

It was on a Japanese ski trip that the owners of this Wanaka house came to appreciate the efficiency of small spaces. Staying in a compact two-bedroom vacation home in the mountains, they saw that a small, carefully designed house could be comfortable and pleasant to live in. Based in Singapore, the family of five took annual trips to Wanaka, usually staying with extended family in an existing four bedroom house on this lakeside site. The idea for Sugi House was conceived to allow for a degree of separation on their trips.

Original Article: archdaily.com

Continue Reading

Kitchen

Norfolk Burleigh Heads
 Residential Building / Koichi Takada Architects

Published

on

Drawing inspiration from local Norfolk pines, the latest mixed-use residential project by Koichi Takada Architects is a sculptural and sympathetic addition to its coastal location in Burleigh Heads (Queensland, Australia). The organic, overlapping architectural curves and linear screening form the basis for this responsive building with passive design principles at play.

Source: archdaily.com

Continue Reading

Trending

AggroNews.com