Connect with us

Kitchen

Staying in Paris – Une Surélévation à Paris / Java Architecture

Published

on

A crazy client. The story begins when we received a strange email asking for our help at the beginning of autumn 2017. The author explained to us that he and his wife just bought a house in ruins situated on the back of a Parisian courtyard and that they wanted to transform it into their family house. After a quick chat on the phone, we realised that this family just bought a pile of old stone without knowing if they would be able or allowed to do something out of it. For us, the client was completely crazy or a genius, without knowing the correct answer we decided to take part in this adventure which was going to last for a few years and hopefully helps a middle-class family to stay in Paris.

Original Post: archdaily.com

Kitchen

Floricultura Flowerbar / AR Arquitetos

Published

on

Flowerbar is a pop-up flower shop in the Jardins district.

Source: archdaily.com

Continue Reading

Kitchen

Sugi House / Condon Scott Architects

Published

on

It was on a Japanese ski trip that the owners of this Wanaka house came to appreciate the efficiency of small spaces. Staying in a compact two-bedroom vacation home in the mountains, they saw that a small, carefully designed house could be comfortable and pleasant to live in. Based in Singapore, the family of five took annual trips to Wanaka, usually staying with extended family in an existing four bedroom house on this lakeside site. The idea for Sugi House was conceived to allow for a degree of separation on their trips.

Original Article: archdaily.com

Continue Reading

Kitchen

Norfolk Burleigh Heads
 Residential Building / Koichi Takada Architects

Published

on

Drawing inspiration from local Norfolk pines, the latest mixed-use residential project by Koichi Takada Architects is a sculptural and sympathetic addition to its coastal location in Burleigh Heads (Queensland, Australia). The organic, overlapping architectural curves and linear screening form the basis for this responsive building with passive design principles at play.

Source: archdaily.com

Continue Reading

Trending

AggroNews.com