Connect with us

Kitchen

Tapetfabriken Hotel / White Arkitekter

Published

on

The Clarion Collection Tapetfabriken, in the Sickla district of Nacka, southeastern Stockholm, is a hotel named after the Swedish wallpaper manufacturer Kåbergs, active in the old factory building already in 1906. A century later, after having functioned several years as a service building for Swedish industrial company Atlas Copco and as an office, developer Atrium Ljungberg proposed a repurposing of the building to add another urban layer to the old industrial area. The idea was to build off of the local industrial history by keeping the existing brick façade and then create a new interior and a modern extension on top. In 2021, the Tapetfabriken hotel opened its doors and began a new vibrant chapter in the life of this historical building.

Original Post: archdaily.com

Kitchen

Floricultura Flowerbar / AR Arquitetos

Published

on

Flowerbar is a pop-up flower shop in the Jardins district.

Source: archdaily.com

Continue Reading

Kitchen

Sugi House / Condon Scott Architects

Published

on

It was on a Japanese ski trip that the owners of this Wanaka house came to appreciate the efficiency of small spaces. Staying in a compact two-bedroom vacation home in the mountains, they saw that a small, carefully designed house could be comfortable and pleasant to live in. Based in Singapore, the family of five took annual trips to Wanaka, usually staying with extended family in an existing four bedroom house on this lakeside site. The idea for Sugi House was conceived to allow for a degree of separation on their trips.

Original Article: archdaily.com

Continue Reading

Kitchen

Norfolk Burleigh Heads
 Residential Building / Koichi Takada Architects

Published

on

Drawing inspiration from local Norfolk pines, the latest mixed-use residential project by Koichi Takada Architects is a sculptural and sympathetic addition to its coastal location in Burleigh Heads (Queensland, Australia). The organic, overlapping architectural curves and linear screening form the basis for this responsive building with passive design principles at play.

Source: archdaily.com

Continue Reading

Trending

AggroNews.com