Connect with us

Kitchen

TSURUMI Children’s Hospice / TAISEI DESIGN Planners Architects & Engineers

Published

on

TSURUMI Children’s Hospice (TCH) is modeled on Britain’s Helen & Douglas House and is Japan’s first community-supported hospice for children. TCH’s vision is to support children living with life-threatening and life-limiting illnesses and their families by working closely with them as friends, as a world-class children’s hospice that has deep roots in the local community. The facility is located within Tsurumi Ryokuchi Flower Expo Memorial Park in Tsurumi Ward, Osaka. A part of TCH is open as a public square, functioning as a hub where children staying at the facility be able to play with neighborhood children and their families interact with the community on a daily basis, with the aim of becoming a foundation from which the entire community supports the children and their families.

Article: archdaily.com

Kitchen

Floricultura Flowerbar / AR Arquitetos

Published

on

Flowerbar is a pop-up flower shop in the Jardins district.

Source: archdaily.com

Continue Reading

Kitchen

Sugi House / Condon Scott Architects

Published

on

It was on a Japanese ski trip that the owners of this Wanaka house came to appreciate the efficiency of small spaces. Staying in a compact two-bedroom vacation home in the mountains, they saw that a small, carefully designed house could be comfortable and pleasant to live in. Based in Singapore, the family of five took annual trips to Wanaka, usually staying with extended family in an existing four bedroom house on this lakeside site. The idea for Sugi House was conceived to allow for a degree of separation on their trips.

Original Article: archdaily.com

Continue Reading

Kitchen

Norfolk Burleigh Heads
 Residential Building / Koichi Takada Architects

Published

on

Drawing inspiration from local Norfolk pines, the latest mixed-use residential project by Koichi Takada Architects is a sculptural and sympathetic addition to its coastal location in Burleigh Heads (Queensland, Australia). The organic, overlapping architectural curves and linear screening form the basis for this responsive building with passive design principles at play.

Source: archdaily.com

Continue Reading

Trending

AggroNews.com